RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Polévka s noky

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Polévka s noky

 

50 dkg hovězích kostí s masem, 2 mrkve, 2 petržele, ½ celeru, 1 cibule, stonek libečku, nasekaná petrželová nať, 3 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření, bobkový list, sůl

Noky: krupice, 2 dkg másla, 1 vejce, sůl, 1 lžíce posekané petrželky (mléko na zředění podle potřeby)

Hovězí kosti, zeleninu, libeček a koření uvaříme ve 2 l osolené vody (zeleninu z polévky vyndáme asi po 15 minutách). Z kostí obereme maso, vývar přecedíme, zeleninu nakrájíme a vložíme vše zpět do vývaru. Vejce smícháme s krupicí, máslem, solí a nasekanou petrželkou. Vytvoříme hustější těstíčko. Lžičkou a vykrajujeme malé nočky, které vaříme v polévce asi 4 minuty. Hotovou polévku sypeme posekanou petrželkou.

 

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ

 

 

 

 

 

Komentáře

komentářů