HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR: Nehoda ve Volyni si vyžádala pět zraněných, pro dva...

HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR: Nehoda ve Volyni si vyžádala pět zraněných, pro dva přiletěl vrtulník

Vážná dopravní nehoda se stala dnes (5. září) v odpoledních hodinách ve Strakonické ulici ve Volyni. Na tísňovou linku 112 byla nehoda nahlášena v 15:52 hodin. Operační důstojníci k nehodě vyslali profesionální hasiče ze stanice Strakonice.

Po průzkumu velitel zásahu dopřesnil údaje o nehodě – jednalo se o střet dvou osobních automobilů továrních značek VW a Hyundai. Oba vozy po srážce zůstaly na silnici a blokovaly dopravu. Hasiči všem zraněným ihned začali poskytovat předlékařskou pomoc. Jednoho ze zraněných museli ze zničeného auta vyprošťovat, ale bez použití hydraulického vyprošťovacího zařízení. Po příjezdu ZZS byli všichni zranění předáni zdravotníkům. Strakonická jednotka jim pak asistovala při ošetření. Dva zraněné transportovala do nemocnice Letecká záchranná služba, další tři byli odvezeni sanitkami.
Zároveň s vyproštěním a pomocí zdravotníkům strakonická jednotka zajistila havarovaná auta proti vzniku požáru a provedla kontrolu úniku provozních kapalin.
Po odletu vrtulníku LZS, okolo půl páté odpolední, byl provoz na silnici zprovozněn alespoň kyvadlově. Za další hodinu poté, co byla nehoda zadokumentována, Policie ČR obnovila provoz v jednom jízdním pruhu.

(vm)

Foto: HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře