VAŘÍME S DANULOU: Špekáčky na pivě

VAŘÍME S DANULOU: Špekáčky na pivě

 

6 špekáčků (pro rejpaly a jim podobné, kupuji u soukromého řezníka, bez lepku, bez éček a glutamátu, naprosto delikátní) neloupat, podélně rozkrojit a několikrát svrchu naříznout. Asi 2 středně velké cibule (na proužky), 6 stroužků česneku (na plátky), 500 ml piva (dala jsem světlou 10 Gambrinus, lze použít černé, pak už ale nedávám med), 1 lžíce medu, 8 lžic kečupu, sůl, mletý černý pepř.

Do pekáčku nasypat cibuli a česnek, pro odvážné můžeme přidat feferonku nebo mleté chilli, osolit, opepřit a navrch vyskládat špekáčky, zalít pivem, přidat med, přiklopit a péct asi 20 minut na 180 stupňů. Pak odklopit, přidat kečup, dnes jsem přidala i domácí pikantní zeleninovou omáčku, rozmíchat, buřty otočit a péct asi ještě 15 minut.

 

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ

 

 

 

Komentáře

komentářů