PEČEME S DANULOU: Nepečený mramoráček
2 balení světlých Be-be sušenek (beru raději 3, protože ty polámané zbaštím během výroby), 6 kelímků zakysané smetany (celkem 1200 g), 200 g krystalu s vůní vanilky (domácí výroba, krystal+vanilkový lusk uzavřít do zavařovací sklenice), 1 lžíce kvalitního holandského kakaa, 1 lžička mleté kávy (v suchém stavu), rum dle chuti
V jedné misce smícháme 3 zakysané smetany se 100 g krystalu a přidáme rum dle chuti.
V druhé misce smícháme zbylé 3 zakysané smetany se zbylými 100 g krystalu a přidáme kakao, kávu a rum.
Připravíme si malou formu nebo pekáček (já použila malý plech s vyšším okrajem o rozměrech 26x21cm), dno vyložíme sušenkami, zalijeme 2/3 světlého krému, poklademe sušenkami, zalijeme 2/3 tmavého krému, opět poklademe sušenkami a zalijeme zbytky krému cik-cak, aby vznikl mramorový vzhled. Já jsem nalévala lžící střídavě světlý a tmavý pruh a nakonec projela obráceným koncem kávové lžičky po celé délce plechu střídavě sem a tam.
Hotové dáme pěkně přes noc zatuhnout do ledničky.
Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ