HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR: Nedávné výjezdy jednotek profesionálů k událostem na Prachaticku

HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR: Nedávné výjezdy jednotek profesionálů k událostem na Prachaticku

Pondělí 20. srpna

9:52 Požár – Rychlý zásah předvedli profesionální hasiči ze stanice Prachatice a dobrovolní hasiči obce Netolice, když v obci Babice likvidovali požár nákladního automobilu značky Tatra. Netolickým dobrovolným hasičům se podařilo dostat ještě před příjezdem profesionální jednotky požár pod kontrolu. Úplnou likvidaci požáru velitel zásahu nahlásil v 10:35 hodin. Vyšetřovatel HZS stanovil výši vzniklé škody na 10 000,-, hodnota uchráněného majetku činí 200 000,-. Příčina vzniku požáru je v šetření.

17:45 Technický zásah – V obci Stachy, sídelní jednotce Jirkalov odklidili profesionální hasiči ze stanic Vimperk a Prachatice nalomený strom. Hasiči na odřezání a postupně odstranění museli použít výškovou techniku.

Středa 22. srpna

14:12 Požár – Bez vzniklé škody byl uzavřen požár jednoho balíky slámy, který hořel u obce Mičovice. Na likvidaci požáru spolupracovali profesionální hasiči ze stanice Prachatice a dobrovolní hasiči obce Lhenice.

18:27 Dopravní nehoda – Profesionální jednotka ze stanice Vimperk byla v rámci mezikrajské výpomoci vyslána k Horské Kvildě (Plzeňský kraj) k likvidaci následků dopravní nehody. Zásah jednotky nakonec nebyl potřeba.

23:48 Technický zásah – K odchytu hada vyjeli do domu v Nerudovy ulice ve Vlachově Březí profesionální hasiči ze stanice Prachatice. Hasiči žádného hada nenašli.

Čtvrtek 23. srpna

17:02 Technický zásah – V Boubínské ulici ve Vimperku odstranila profesionální jednotka z místní stanice hnízdo nebezpečného hmyzu.

Pátek 24. srpna

2:28 Záchrana osoby – Za přítomnosti policistů vnikli vimperští profesionální hasiči do domu v obci Zdíkov. Hasiči pomohli zdravotníkům ZZS při ošetření a pak transportovali ženu do sanitky.

Sobota 25. srpna

21:51 Požár – K ohlášenému požáru chaty byli do obce Žárovná vysláni profesionální hasiči ze stanic Vimperk a Prachatice a dobrovolní hasiči obcí Vlachovo Březí a Lažiště. Průzkum na místě ukázal, že se jedná o nezkolaudovanou dřevostavbu. Uhašení chaty zabralo zasahujícím jednotkám přibližně hodinu. Vzniklá škoda je nulová.

22:31 Technický zásah – Prachatická profesionální jednotka zajistila ve svém městě ve Slámové ulici nouzové otevření dveří bytu.

Neděle 26. srpna

18:00 Dopravní nehoda – Ve Lhenicích, části obce Hrbov likvidovali profesionální hasiči následky dopravní nehody osobního automobilu. Ten vyjel ze silnice do příkopu a tam narazil do stromu. ZZS ošetřovala jednu zraněnou osobu. Zasahující hasiči pak u havarovaného auta provedli protipožární opatření a kontrolu úniku provozních kapalin. Nehodu na místě šetřila Policie ČR.

(vm)

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře