TÝDEN NA RADNICI (63): Vimperský starosta Pavel Dvořák a jeho pravidelná malá...

TÝDEN NA RADNICI (63): Vimperský starosta Pavel Dvořák a jeho pravidelná malá víkendová inventura

Jaký to byl týden? Zase hodně zajímavý.
Pokračovaly kontroly všech možných staveb a začíná se to dokončovat. Prostě mám z toho hodě dobrý pocit.
Nu podívejme se na některé z nich.

V pátek byla dokončena rekonstrukce kuchyně a zázemí v MŠ Mírová. Nevěřil jsem tomu, že se to stihne. Tak tedy klobouk dolů před firmou i vedením a vůbec mi nevadí, že jsou tam maličkosti do kompletního předání. Posunuli jsme celkem naše kapacity mateřinek i jejich úroveň zázemí do hodně pozitivních obrysů a bude-li Rohde & Schwarz mít ještě svou dětskou skupinu, tak je město na dlouhá léta zabezpečeno pro nabídku této služby. Je to náš vklad vedení města pro jejich pracovní a firemní stabilizaci a plány. Navíc máme skvělé ředitelky MŠ. Je to hodně dobrá spolupráce. Díky.

Rada města tentokrát nebyla, čas jsme využili k tomu, abychom si mezi sebou řekli, co ještě ve vedení města chceme do konce volebního období udělat. Prostě pojedeme naplno, aby po nás zůstala významná produktivita města. Tu jsme hodně ostře právě kritizovali na předcházejících vedení.

Výborná spolupráce pokračuje s ředitelem ZŠ Smetanova. Probral jsem s ním jeho nápady, shodli jsme se, že budeme pokračovat hned na projektových přípravách i finálních rozhodnutí pro příští rok. Asi všichni pozorujeme hodně tvořivosti nejen v práci vedení. Jana Doležalová a její nápady i spojení na významné využití grantů, soutěže pro žáky i vlastní vylepšování profese je mi hodně blízká. V úterý byla jednou z mála, která to konzultovala s Czechinvestem. Firma měla na radnici konzultační den a já jsem probíral vše, co nás napadlo ve směru k městu. Snad se objeví investoři, co by mohli jít třeba do bývalé Jitony, Dřevopodniku, kasáren. Největší průšvih je to co znáte, nejsou lidi… Nezaměstnanost v městě je kolem dvou procent.

Navštívil jsem nového ředitele střední školy Petra Žuravského na jeho pracovišti v Nerudově ulici. Je to praktik, původní profesí projektant a ví, do čeho jde. My potřebujeme od školy především řemeslníky. A je jedno, zda je to instalatér, zedník, elektrotechnik nebo kuchař či někdo jiný. A jejich praxe v našem městě a spojení na naše firmy a OSVČ je pro mne i jeho hodně důležitá příležitost. Držím palce.

Zastupitelstvo bude mít na stole založení osadního výboru v Bořanovicích. Byla to s přípravným výborem výborná schůzka. Pánové Václav Doule, Jan Mráz a Petr Sakař mají své jasné a konkrétní představy a plány. A pro mne hodně velké povzbuzení je zpráva o mladých lidech, kteří spojují budoucnost sebe a rodiny s touto částí našeho města. Nekecají a dělají. Díky, držím palce. Teď prý je veliká obliba bruslit na nové silnici, co jsme udělali před asi čtrnácti dny směrem na Smrčnou. Tak hlavně pozor.

Byli jsme skoro celá rada na návštěvě v technickém polygonu Smart City v Plzni. Jedná se nám o to, jak a co udělat s parkováním, s osvětlením, inteligentní školou, datovým centrem, správou chytrých budov i s veřejným prostorem města pro internet, bezpečnost, atd. Výborná inspirace i řada konkrétních námětů na spolupráci.

Moc cítím vzájemnou podporu a souhlas v celé radě a celé koalici v těchto i dalších koncepčních otázkách.
Jediné, co nám chybí, je čas to vše uskutečnit. Dostali jsme k tomu 17 měsíců, od 15. 5. 2017, kdy vedeme toto město.
A městu se daří.
Hezký víkend a držte nám palce.

Pavel DVOŘÁK (JIH 2012), starosta města Vimperk

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře