PEČEME S DANULOU: Obrácené švestkové řezy se zakysanou smetanou

PEČEME S DANULOU: Obrácené švestkové řezy se zakysanou smetanou

 

Cca 700 g švestek (omýt a vypeckovat), 3 lžíce krystalu, 3 lžíce dětské krupičky.

Švestky vyskládat na pečícím papírem vystlaný menší hluboký plech (32x22cm) řezem nahoru, posypat cukrem a vložit na 15 minut do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Poté posypat dětskou krupičkou, zalít světlým těstem, poté nalít tmavé těsto a péct 20 minut na 180 stupňů.

Vychladlé obrátit (já vyklopila do stejně velkého hlubokého plechu), sejmout papír, potřít oslazenou zakysanou smetanou (použila jsem 3 kelímky zakysanky a 3 balíčky vanilkového cukru), posypat strouhanou čokoládou (použila jsem asi 50 g hořké na vaření z Lidlu) a nechat v lednici zatuhnout.

Těsto: 4 vejce, 160 g krystalu, 100 ml oleje, 100 ml horké vody, 250 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, špetka soli a mimo to 2 lžíce holandského kakaa a 2 lžíce teplé vody.

Žloutky vyšlehat do husté pěny, přišlehat horkou vodu a olej a poté vmíchat mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků, ušlehaný se špetkou soli. Rozdělit na dvě poloviny a jednu obarvit kakaem, rozmíchaným ve dvou lžících teplé vody (těsto se tak lépe probarví). Na švestky nalít nejdříve světlé a pak i tmavé těsto.

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře