VŠÍMAVÝ OBJEKTIV: Přechod uzavřen – náhrada však není

VŠÍMAVÝ OBJEKTIV: Přechod uzavřen – náhrada však není

 

Je určitě chvályhodné, že na rušné Pražské ulici ve Vimperku bude nový přechod pro chodce se semafory a ostrůvkem uprostřed vozovky. Práce na díle tam začaly dnes a podle facebookového profilu radnice mají být hotovy do konce prázdnin.

“Žádáme proto o zvýšenou opatrnost chodců a vozidel,” píše na sociální síti rada města. Neuvádí však, že dosavadní přechod je uzavřen, a to bez náhrady. Nikde ani zmínka, kde je možné se bezpečně a v souladu s pravidly silničního provozu dostat na druhou stranu frekventované dopravní tepny. Zejména pro návštěvníky města to může být tvrdý oříšek, když místní lidé si už nějak poradí. Třeba jako dnes po šestnácté hodině paní ze Žižkovy ulice, když po chvíli rozhlížení kudy kam na druhou stranu směrem do města to nakonec riskla přes “zakázané území”. Nelichotivými slovy na adresu radnice nešetřila. Upozorňujeme na tento nedostatek zavčasu, než se v místě stane nějaké neštěstí. Domníváme se, že za zrušený přechod by měla být vyznačena provizorní náhrada nebo obchůzková trasa.

Á propos – půl páté odpoledne, provoz vozidel ve zmíněné úseku zeslábl, ale na stavbě nikdo nepracuje. Není kam pospíchat? Smlouva s radnicí k tomu dodavatelskou firmu zřejmě nenutí.. Nebo je možná výhodnější pracovat za plného silničního provozu.

Text a foto: Zdeněk JUNGVIRT

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře