VAŘÍME S DANULOU: Bramborovo-cuketové knedlíky plněné anglickou slaninou

VAŘÍME S DANULOU: Bramborovo-cuketové knedlíky plněné anglickou slaninou

 

Knedlíky: 1 balíček „Bramborového těsta BASK“ (400 g), cca 400 g najemno nastrouhané cukety (měla jsem tzv.“tlustokožce“, takže jsem cuketu oloupala), 1 lžička soli, cca 100 ml vody (přidávám až dle hustoty těsta) a mimo to cca 400 g libové anglické slaniny (na kostičky, ale můžeme pomlít na masovém strojku).

Do mísy nastrouhám najemno cuketu, osolím a nechám tzv. „vyplakat“, neslévám. Přidám zbytek surovin a umíchám těsto, pokud je hodně husté a suché (záleží na cuketách), tak přiliju trochu vody. Těsto by mělo být měkké a tvárné, ale ne moc řídké. Poté na pomoučené pracovní ploše vyválím „hada“ rozkrájím na menší kousky, dlaní naplocho roztlačím a naplním asi lžící pokrájené slaniny. každý kousek zvlášť potom zabalím klasicky jako buchtu a v rukách ještě pěkně ukoulím. Vhazuji do vroucí osolené vody a odspoda ihned nadzvedávám vařečkou, aby nepřisedly ke dnu. Když vyplavou, vařím asi ještě 10 minut. Hotové knedlíky vylovím cedníkem a mírně vychladlé promastím, aby se neslepily.

Obligátně k nim podávám dušené bílé zelíčko a horu smažené cibulky, protože tak to mají moji mazlíčkové rádi.

 

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ

 

 

 

Komentáře

komentářů