POČASÍ: Vývoj situace a počasí pro ČR od neděle 5. srpna do...

POČASÍ: Vývoj situace a počasí pro ČR od neděle 5. srpna do neděle 12. srpna

 

Situace: Přes naše území bude v neděli od severozápadu postupovat slabá studená fronta. Za ní bude přes střední Evropu k východu přecházet tlaková výše a po její zadní straně se na naše území obnoví příliv
velmi teplého vzduchu od jihozápadu. V pátek bude přes naše území postupovat k východu zvlněná studená fronta. Za ní se do střední Evropy rozšíří nevýrazná oblast vyššího tlaku vzduchu od jihozápadu.

Předpověď na neděli (00-24):
V noci většinou polojasno, při zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky. Přes den Polojasno až oblačno, během dne místy přeháňky nebo bouřky, zejména na Moravě a ve Slezsku. V severozápadní polovině
Čech srážky jen ojediněle. K večeru ustávání srážek a ubývání oblačnosti do vyjasnění. Nejnižší noční teploty 20 až 16 °C. Nejvyšší denní teploty 27 až 31 °C, na jižní Moravě až 33 °C, v 1000 m na horách kolem 23 °C. V noci slabý proměnlivý nebo severozápadní vítr do 4 m/s. Přes den mírný severní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s v bouřkách přechodně zesílí. Večer bude vítr slábnout.

Předpověď na pondělí (00-24):
Jasno až polojasno, ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C, na jihovýchodě kolem 17 °C. Nejvyšší denní teploty 27 až 31 °C. Slabý, během dne mírný severovýchodní až východní vítr 2 až 5 m/s.

Předpověď na úterý (00-24):
Jasno až polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky, zejména na horách na jihu. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 31 až 35 °C. Slabý jižní až jihozápadní vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na středu (00-24):
Jasno až polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 20 až 16 °C. Nejvyšší denní teploty 32 až 36 °C, v Čechách v nížinách až 38 °C. Slabý, během dne mírný jižní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na čtvrtek (00-24):
Jasno až polojasno, v Čechách postupně oblačno a místy, na ostatním území ojediněle, přeháňky a bouřky. Nejnižší noční teploty 22 až 18 °C. Nejvyšší denní teploty 33 až 37 °C, v Čechách v nížinách až 39 °C. Mírný jižní vítr 2 až 6 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Vyhlídka počasí od pátku do neděle:
V pátek oblačno až zataženo, na většině území přeháňky nebo bouřky. V dalších dnech oblačno až polojasno, zpočátku místy, postupně ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty v pátek 22 až 18 °C, v dalších dnech 18 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 28 °C, v pátek na Moravě a ve Slezsku 30 až 35 °C.

 

ČESKÝ HYDROMETEOROLOGICKÝ ÚSTAV

Ilustrační foto: pixabay

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře