TÝDEN NA RADNICI (60): Vimperský starosta Pavel Dvořák a jeho pravidelná malá...

TÝDEN NA RADNICI (60): Vimperský starosta Pavel Dvořák a jeho pravidelná malá víkendová inventura

V pondělí, jako každých čtrnáct dní o prázdninách, zasedala rada města.
Největší balík materiálu byl k bytovým otázkám. Důsledně vyžadujeme dodržování podmínek bydlení v našich bytech jak co do placení, tak dodržování domovního řádu. Nestojíme o ty, kteří podmínky porušují. Proto jsme přikročili i k omezování doby nájmu nebo  varování. Za poslední čtvrtrok jsme přidělili nově sedm bytů, žadatelů bylo kolem sto dvaceti.

Byl schválen dodatek k rozsahu prací na stavbě jídelny a kuchyně na ZŠ TGM. Ale nesmí se překročit plánovaných 12 milionů korun. To bylo sděleno ředitelce školy i firmě, která rekonstrukci provádí. Mimochodem velmi dobře.

Bylo schváleno podání žádosti o poskytnutí dotace na regeneraci sídliště Míru. Ve hře je možných šest milionů korun. A také rada schválila nákup nových regálů do knihovny.

Jinak před finálním asfaltem je ulice Nad Stadionem. Po sedmi letech slibů se konečně dokončí. Vypadá to tam hodně hezky. Jsou také dokončeny a zaasfaltovány vyfrézované díry snad po celém městě. Město nikdy v takovém objemu prací ulice neopravovalo a ani se to nevyzkoušelo. Proto někdy prosím o trpělivost.

V úterý skončila doba pro registraci do komunálních voleb. V rámci Vimperka  bylo podáno dvanáct kandidátních listin, což je o jednu více než v předchozích volbách . Až do přezkumu registračním úřadem mohou kandidátky (své vlastní) zveřejňovat pouze strany, hnutí nebo sami kandidáti.

V městě se zase přitvrzuje. Článek Bohumila Petráška jak „Najít vhodného dodavatele“, napadá firmu, vedení i úředníky města, prostě všechny, kteří dělali na opravě cesty do Výškovic. Obecně se zpochybňuje vše, co pro město děláme. Nejen tento člověk, ale celé minulé vedení radnice, počínaje exstarostkou Jaroslavou Martanovou, to dělá systémově. V názorech tato skupina vystupuje jednotně, má svou koordinaci. Zkuste někdy sledovat jejich mediální výroky nebo výstupy na zastupitelstvu.

Prostě proti rychlosti a rozsahu v investicích a opravách i proti přípravě perspektiv města jim zbývají jenom verbální útoky, lži a pomluvy. A špína Samizdatu. Dvě volební období byli u vesla (od roku 2010 do půlky 2017) a najednou nějaká jiná parta ukazuje, že se dá udělat pro město mnohem víc. Asi je těžké se s touto realitou smířit. Zvláště, když to složili na radnici sami.

My nekecáme, ale předkládáme výsledky.

Dnes, v pátek, jsem byl na koncertě v bořanovické kapličce. Asi před  padesáti lidmi na ni dali opravenou desku se jmény padlých v  1. světové válce. Krásná akce během které, čirou náhodnou, odváželi kolem válec, který válcoval první srovnávací asfalt z opravy cesty na Smrčnou.
Není to krásný příměr?

Hezký víkend a držte nám palce.

Pavel DVOŘÁK (JIH 2012), starosta města Vimperk

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře