RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Jablečný koláč z Kašperských Hor
2 vejce, 15 dkg moučkového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 8 dkg másla, 20 dkg hladké mouky, 2 dl mléka, 1/2 balíčku prášku do pečiva; 4 jablka, cukr, mletá skořice, nasekané vlašské ořechy, kokos a tuk do formy
Žloutky ušleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem a změklým máslem, přidáme mouku, mléko, prášek do pečiva a sníh z bílků a vše zamícháme. Formu vymažeme a vysypeme kokosem a na dno naskládáme nakrájená jablka, která pocukrujeme a posypeme skořicí a ořechy. Na jablka nalijeme těsto a pečeme asi 25 minut při teplotě 180 °C.
Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ
Recept a foto z knihy Recepty ze šumavské vesnice. Knihu seženete v knihkupectví nebo na www.dona.cz
Odebírat
Login
0 Komentáře