PROTEXT: Kompresivní zdravotní podkolenky ve sportovním designu. Je to novinka světového formátu

PROTEXT: Kompresivní zdravotní podkolenky ve sportovním designu. Je to novinka světového formátu

 

Společnost ARIES, a.s., výrobce zdravotních kompresivních punčoch, uvedla na trh novinku světového formátu. Jsou jí zdravotní kompresivní podkolenky ve sportovním designu ROYAL BAY® Therapy, tedy produkt pro sportovce, kteří mají křečové žíly či jiné potíže s žilní nedostatečností. Garantovaná komprese s normovanou sílou 2. kompresní třídy se v oblasti sportu objevuje vůbec poprvé.

„Naše sportovní značka ROYAL BAY® si na českém trhu vybudovala své výsostné postavení a nabízí sportovcům široké portfolio kompresních produktů rozmanitých provedení v různých úrovních komprese. Při setkáních a diskusích se sportovci jsme se stále více setkávali s poptávkou po produktu s tlakem odpovídajícím zdravotním kompresním punčochám, které jsou určeny pro pacienty s křečovými žilami,“ říká brand manager značky, Jan Kalkus a doplňuje: „Díky našim dlouholetým zkušenostem v oblasti zdravotní komprese, kterou máme se značkou Avicenum, bylo vyvinutí takového produktu poměrně rychlou záležitostí a jsme rádi, že již můžeme podkolenky ROYAL BAY® Therapy nabídnout pro bezpečné sportování všem atletům, které potíže s žilním systémem trápí.“

Zdravotní kompresivní produkty jsou součástí konzervativní léčby křečových žil a jiných žilních onemocnění. Jsou také prevencí otoků nohou či cestovních trombóz. Princip podpory žil pomocí punčochového zboží spočívá ve vytvoření určitého tlaku v oblasti kotníku, tento tlak se směrem k srdci postupně snižuje – proto hovoříme o odstupňované kompresi. Punčochy přidrží žilní stěny, a účinně tak zlepšují krevní oběh a podporují návrat krve k srdci.

Kompresivní punčochové produkty jsou na evropských trzích vyráběny dle přesně definované normy RAL, která identifikuje sílu tlaku v konkrétních bodech končetiny. Takové produkty se vyrábějí ze špičkových materiálů, na sofistikovaných strojích a podléhají dalšímu rozsáhlému testování a ověřování. Pro správnou funkčnost produktu je zásadní přesné změření končetiny ve dvou obvodových bodech (kotník a pod kolenem) a také délka končetiny. Správně zvolená velikost produktu garantuje správný efekt kompresní terapie.

„Tento princip ze zdravotnictví jsme jednoduše přenesli do našeho nového produktu, který splňuje tlak 2. kompresní třídy, tedy v oblasti kotníku 23-32 mmHg,“ říká David Šulc, ředitel výzkumu a vývoje společnosti ARIES. Prototyp prošel testováním na skupině sportovců rozmanitých úrovní a disciplín a po drobných technologických úpravách jsme uvedli sportovní podkolenky ROYAL BAY® Therapy na trh, a to v šesti velikostech a dvou barevných provedeních.

Produkt ROYAL BAY® Therapy mohou využívat i sportovci, kteří žádné potíže s dolními končetinami a žilním systémem netrápí. Mohou tak benefitovat z kvalitního zpracování podkolenky s neškrtícím lemem a neklouzavým vzorkem na chodidle. Zpevnění lýtka a ochrana Achillovy šlachy, která lýtkový sval upíná k patní kosti, stejně jako rychlejší distribuce kyslíku do svalu a zrychlení odplavování metabolitů a kyseliny mléčné mají vliv na ochranu a rychlejší regeneraci svalu při a po výkonu.

Text a foto: PROTEXT

Podrobnější informace o produktu naleznete na: www.royalbay.eu

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře