ZDRAVÍ A VÝŽIVA: Slupky z česneku nevyhazujte, víme, co všechno se s...

ZDRAVÍ A VÝŽIVA: Slupky z česneku nevyhazujte, víme, co všechno se s nimi dá dělat a s čím vám pomůžou

 

Každý člověk na světě reaguje na léky jiným způsobem, někomu se po lécích uleví, některým se po požití léku neuleví vůbec, anebo dokonce se jim i díky vedlejším účinkům přitíží. Je však spousta jiných způsobů, jak být zdravější, a to i bez používání všelijakých prášků.

Lidé často zapomínají na dary přírody, které již byly využívány dávno předtím, než jsme se narodili. Tyto léčivé extrakty dokážou nejen ulevit od bolestí, ale dokonce i vyléčit některé nemoci. Proto se dnes zaměříme na přírodní léčivo, o kterém jste nejspíše nikdy neslyšeli, a to o česnekových slupkách.

V každé krajině lidé využívají lidé česnek, ať už na vaření nebo jiné činnosti. Co ale všechno dokážou česnekové slupky? Věděli jste, že obsahují unikátní látku zvanou bioflavonoid quercetin, která je proslulá díky jejím účinkům proti stárnutí?

Česnekové slupky jako léčivý extrakt vitamínu P

Vzácná skupina vitamínu P je známá tím, že pomáhá k regeneraci tkáně a odbourává z těla toxiny.

Pokud chcete tento trik vyzkoušet, musíte se zaměřit hlavně na čistotu a lesklost slupek, zda slupky neobsahují stopy po škůdcích. Jestli jsou slupky zcela zdravé, nechejte je vysušit. Po jejich úplném vysušení je rozdrťte, až z nich vznikne prášek.

Ve chvíli, kdy jsou česnekové slupky rozdrcené až na prášek, nasypte jednu polévkou lžíci prášku například do zavařovací sklenice a dolijte přibližně 250 ml vroucí vody. Sklenici zavřete, nechce v pokojové teplotě odstát celou noc.

Druhý den si tento vynikající nápoj rozdělte na dvě várky, jednu vypijte dopoledne a druhou si nechte na odpolední hodiny. Největší efekt má extrakt, pokud není vypit hned, ale právě v již zmiňovaných dvou várkách. Nápoj konzumujte po dobu jednoho měsíce každý den a po jednom měsíci si 10 dní od něj odpočiňte a následně opět opakujte po dobu jednoho měsíce.

Tento postup vám zaručí lepší funkčnost ledvin, ale také srdce, pomůže vám zvýšit imunitu, chránit tělo proti toxinům a také vás zázračně omladí.

Česnekové slupky jako regenerace stárnutí je známá již od pradávna v čínské kultuře, kde lidé věřili v jejich zázračné účinky. Pro jejich přípravu bylo zapotřebí 4 hrstí česnekových slupek a následné zalití 1 litrem vroucí vody. Přes noc se nápoj vychladil a Číňané jej vypili ve 4 etapách jednou za dva měsíce, a to muži od 10. dne v měsíci až po 20. den v měsíci a ženy od 20. dne až do 30. dne v měsíci.

Dalším účinkem tohoto nápoje je odstranění problému s poruchami trávicího systému, čímž je myšlen průjem. Zde opět je nutno vysušit a rozdrtit česnekové slupky, zalít libovolným množstvím vody a vypít. Ovšem varování pro vás, při dlouhodobém využívání může mít nápoj opačné účinky – vést k zácpě.

Varování!

Nápoje z česnekových slupek nejsou vhodné pro těhotné nebo kojící ženy a pro děti do 12 let! Zvláštní opatrnost by také měli mít lidé, kteří mají cukrovku, nízký tlak anebo trpí onemocněním trávicího systému.

 

Text a foto: ČESKO ZDRAVĚ

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře