POČASÍ: Víkend bude zpočátku tropický, na jihozápadě s přeháňkami

POČASÍ: Víkend bude zpočátku tropický, na jihozápadě s přeháňkami

 

O víkendu se bude území České republiky nacházet v nevýrazném poli spíše vyššího tlaku vzduchu. Na severovýchodě bude po nedávných propršených dnech zejména v sobotu krásně slunečno, ale na jihozápad postupně dorazí větší oblačnost a přeháňky.

V sobotu by mělo na severovýchodě převládat polojasno až a jasno a na jihozápadě spíše oblačno. Přeháňky očekáváme pouze na jihu a západě Čech, přičemž ani tak nepokryjí celé toto území a budou pouze místní. Rovněž jejich síla by neměla být příliš velká, ale lokálně se může objevit bouřka se srážkovým úhrnem přes 20 mm. Teploty se budou pohybovat mezi 26 a 30 °C, v Polabí mohou být místy i přes 30 °C.

V neděli už zcela jasnou oblohu nejspíš nebude možné nalézt, neboť by mělo převládat oblačno, na jihozápadě až zataženo. Rozšíří se také oblast s větší pravděpodobností přeháněk a místy na ně budeme moct narazit všude s výjimkou severu Čech a východu Moravy a Slezska. Na jihozápadě se může jednat i o trvalejší déšť, ale tato předpověď ještě zatím není vůbec jistá. Maximální denní teploty by měly být nižší než v sobotu, a to obzvláště v místech s četnějšími srážkami, které se ovšem těžko předpovídají. Obecně je tedy předpokládáme mezi 23 a 27 °C, na jihozápadě spíše mezi 21 a 24 °C.

METEOCENTRUM

Ilustrační foto: pixabay

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře