PEČEME NA VÍKEND: Krémový kávový moučník

PEČEME NA VÍKEND: Krémový kávový moučník

 

2 hrníčky polohrubé mouky, 1 hrníček krupicového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 balíček prášku do pečiva, 1 hrníček mléka, 1/2 hrníčku oleje, 2 vejce, 3 lžičky kakaa, 2 lžičky rozpustné kávy

Krém: 2 hrníčky mléka, 2 balíčky vanilkového pudinkového prášku, krupicový cukr dle chuti, 1/2 kostky másla, 2 vaničky tvarohu, trochu rumu – z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme hustý pudink a do ještě horkého zašleháme máslo. Do vychladlého pudinku zašleháme tvaroh a trochu rumu.

Poleva: 1 tabulka (100 g) čokolády na vaření, 2 kelímky zakysané smetany – nalámanou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a po zchladnutí do ní vmícháme zakysanou smetanu.

Mouku promícháme s krupicovým a vanilkovým cukrem a práškem do pečiva, přidáme mléko, vejce a olej a umícháme těsto. Polovinu těsta nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný menší plech (nebo na plech vyložený pečicím papírem), do druhé poloviny zamícháme kakao a rozpustnou kávu a nalijeme na světlé těsto. Plech vložíme do trouby předehřáté na 180 ⁰C, upečeme a necháme vychladnout. Na upečený a vychladlý plát naneseme krém, uhladíme, potřeme polevou a necháme v chladu ztuhnout.

 

Nakladatelství DONA s.r.o


Recept a foto z knihy Moučníky, které se vždy povedouwww.dona.cz

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře