HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR: Nedávné výjezdy jednotek profesionálů k událostem na Prachaticku

HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR: Nedávné výjezdy jednotek profesionálů k událostem na Prachaticku

Úterý 10. července

8:52 Požár – Profesionální jednotka ze stanice Prachatice a jednotky SDH obcí Netolice a Lhenice byly vyslány do Tylovy čtvrti ve Lhenicích, kde byl ohlášen požár balícího stroje na svíčky. Když hasiči na místo požáru přijeli, okamžitě dostali požár pod kontrolu. Stroj vyvezli ven na volné prostranství. Požár byl nakonec beze škody, příčina vzniku požáru je v šetření.

10:44 Dopravní nehoda – Na silnici II/141 v Prachaticích, části obce Ostrov likvidovali profesionální hasiči ze stanice Prachatice následky nedobrzdění dvou osobních automobilů. V době příjezdu hasičů měli zdravotníci ZZS v péči již jednu zraněnou osobu. Hasiči zajistili místo nehody a zabezpečili havarovaná auta protipožárním opatřením. Po zaměření nehody Policii ČR jednotka odtlačila jedno havarované vozidlo mimo komunikaci a zametla ze silnice střepy a plasty.

16:52 Dopravní nehoda – Profesionální hasiči ze stanice Vimperk zasahovali u Čkyně u dopravní nehody osobního automobilu. Nehoda se obešla bez vyproštění, ZZS ošetřila jednu zraněnou osobu. Hasiči zkontrolovali únik provozních kapalin – nebyl žádný zjištěn. Havarovaná auta netvořila překážku v provozu na silnici. Hasiči proto nehodu předali policistům k šetření.

18:45 Technický zásah – Policie ČR si vyžádala jednotku profesionálních hasičů ze stanice Vimperk a jednotku SDH obce Lažiště do Šumavských Hoštic, části obce Vojslavice k technickému zásahu.

(vm)

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře