POLICIE ČR: Pátrání po houbaři dopadlo dobře; na smluvené místo nedošel, našli...

POLICIE ČR: Pátrání po houbaři dopadlo dobře; na smluvené místo nedošel, našli ho v pořádku doma

Včera (v úterý 10. července) okolo osmnácté hodiny oznámila jedna žena na tísňovou linku, že postrádá známého dvaaosmdesátiletého seniora, se kterým se společně s několika známými vydali po čtrnácté hodině do lesa u obce Šumavské Hoštice, část Vojslavice, na houby.

V lese, kam chodívají pravidelně, se při sbírání rozdělili. Kolem patnácté hodiny se měli všichni sejít u auta, kam však senior nedorazil. Snažili se seniora najít, což se jím ale nepodařilo, proto požádali o pomoc Policii České republiky.

Do pátrací akce se ihned zapojilo několik policistů z Obvodního oddělení Prachatice, Vimperk a Horní Vltavice a policejní psovod, dále hasiči Hasičského záchranného sboru Vimperk a dobrovolní hasiči z Lažiště. Připraven vzlétnout do akce byl také vrtulník. Seniora se po devatenácté hodině nakonec podařilo v pořádku nelézt v místě jeho trvalého bydliště v Prachaticích. O tom, jak se domů dostal, nebyl schopen přesně uvést. Pátrací akce tak mohla být odvolána.

Policisté opět nabádají osoby, které se do lesa vydají, aby si s sebou vzaly mobilní telefon, popřípadě byly stále poblíž tomu, kdo ho u sebe má. V případě nesnází, pak mohou díky komunikaci se záchranáři či lokalizaci mobilního telefonu, být rychleji vypátráni. V případě zraněných pohřešovaných může hrát roli každá minuta.

POLICIE ČR

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře