VOLARY: K tradičnímu ručnímu kosení se sekáči sejdou už tuto sobotu, jako...

VOLARY: K tradičnímu ručnímu kosení se sekáči sejdou už tuto sobotu, jako vždy na Maxových loukách

Umíte kosit? Chcete změřit své síly s ostatními borci? Vítáme každého, kdo má chuť si užít dobrou zábavu při ručním kosení nebo při předvádění tradičních venkovských dovedností.

Spolek Ekocentrum – U Nás Volary zve na 10. ročník závodu v tradičním ručním kosení. Akce s názvem Volarský sekáč se uskuteční v sobotu 14. července od 9 hodin na Maxových loukách (ul. Mlýnská vedle plaveckého bazénu).

Přihlášky zájemců do soutěže na tel: 723143299 nebo napište na mail: info@knihystehlik.eu . Registrace závodníků od 8 hodin, závodí se v kategorii muži a ženy. Závěrečná exhibice: Nejlepší muž proti „Křovinátorovi“ souboj ruční práce a stroje… Srdečně zveme všechny příznivce ručního kosení a dobré zábavy. Pozor, letos bude zásadní změna pravidel: Závodí se s kosami maximálně do délky čepele 95 cm!

Hlavní soutěž bude jen pro kosy do max. délky 95 cm. Protože ale jsou mezi vámi tací, kteří si oblíbili dlouhé kosy (120 cm a výše), uděláme ještě po ukončení hlavní soutěže speciální soutěž, kdy se bude sekat velkými kosami. Takže ti z vás, kteří si chtějí zasoutěžit i velkými kosami, vemte si je s sebou. Bude to zajímavé obohacení sekáčského klání a zároveň v hlavní soutěži se daleko lépe ukáže, kdo je nejlepším sekáčem při sekání kosami srovnatelné velikosti. Těšíme se na vaši účast. Louka je posekána, takže do začátku července by mohla dorůst pěkná otava.

Více informací na www.volary.vesele.info.

Text a foto: iŠUMAVA

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře