HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR: Nedávné výjezdy jednotek profesionálů k událostem na Prachaticku

HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR: Nedávné výjezdy jednotek profesionálů k událostem na Prachaticku

Úterý 3. července

14:40 Dopravní nehoda – Již během několika minut vyprostili profesionální hasiči ze stanice Prachatice a Vimperk zraněnou ženu, která zůstala po dopravní nehodě zaklíněna ve zničeném autě. Nehoda se stala u Vlachova Březí, části obce Doubrava. Hasiči po vyproštění a stabilizaci zdravotního stavu ženy zdravotníky ZZS pomohli s transportem zraněné do vrtulníku LZS. Zároveň s vyproštěním hasiči zajistili havarované auto protipožárním opatřením a zkontrolovali únik provozních kapalin. Nehodu na místě šetřila Policie ČR.

15:32 Dopravní nehoda -. Další nehodu řešila prachatická profesionální jednotka u obce Hracholusky. Zde se střetly osobní automobil značky Renault Scénic a dodávky značky Renault Master. Zranění utrpěli všichni účastníci nehody, všech pět lidí zdravotníci ZZS odvezli do nemocnice. Vyproštění nebylo potřeba. Zasahující hasiči spolupracovali se ZZS při stabilizaci a transportu zraněných. Dále odpojili u obou Renaultů akumulátory a zajistili vytékající provozní kapaliny. Silnice byla v místě nehody uzavřena. Po zadokumentování nehody policisty a odtahu havarovaných aut prachatická jednotka dokončila úklid vozovky – sanovala vyteklé provozní kapaliny sorbentem.

19:24 Technický zásah – V azylovém domě ve Slunečné ulici v Prachaticích provedli místní profesionální hasiči nouzové otevření dveří bytu.

Středa 4. července

10:58 Technický zásah – Po žebříku přes otevřené balkónové dveře se dostali hasiči do bytu na Sídl. Míru ve Volarech. Senior, o kterého se oznamovatelka obávala, v bytě nebyl. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Prachatice a jednotka místních dobrovolných hasičů

(vm)

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře