PEČEME S DANULOU: Roláda s malinovou šlehačkou

PEČEME S DANULOU: Roláda s malinovou šlehačkou

 

Roláda: 6 vajec, 140 g moučkového cukru, 100 g polohrubé mouky, špetka soli.

Žloutky s cukrem vyšleháme ručním elektrickým šlehačem do husté bílé pěny, přidáme mouku a poté po částech lehce přimícháme sníh z bílků, ušlehaný se špetkou soli. Natřeme na velký plech, vystlaný pečícím papírem a potřený máslem a pečeme 10 minut na 180 stupňů.

Po vyndání z trouby necháme vychladnout, poté potřeme malinovou šlehačkou a za současného odstraňování pečícího papíru srolujeme. 

Vršek potřeme bílou šlehačkou (použila jsem 120 ml mléka a 1 sáček instantní šlehačky) a dáme vychladit do lednice.

Malinová šlehačka: 300 g malin (já přidala pro barvu ještě lžíci černorybízového pyré), 1 lžíce malinového pudinkového prášku, 4 instantní šlehačky, 400 ml hodně vychlazeného mléka.

Maliny společně se dvěma lžícemi vody asi 15 minut povaříme, poté propasírujeme, abychom se zbavili zrníček, přidáme pudinkový prášek a za stálého míchání vaříme cca 8 minut. Necháme zcela vychladnout. Poté do vyšší nádoby vlijeme mléko, přidáme maliny a sypkou instantní šlehačku a vše důkladně vyšleháme.

 

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ

 

 

 

Komentáře

komentářů