RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Masové koule v zelí (Bavorsko)

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Masové koule v zelí (Bavorsko)

 

1 kg mletého masa, 2 žemle, 2 dl mléka, 2 vejce, 3 snítky rozmarýnu, 1 malá
cibulka, sůl, pepř, mletý zázvor, 1 kg kysaného zelí, sádlo, 1/2 l kysané smetany

Na kostičky nakrájené žemličky zvlhčíme mlékem, promícháme s masem, vejci, nasekaným rozmarýnem, cibulkou a kořením a utvoříme hmotu, ze které tvarujeme větší koule. Do pekáčku rozložíme zelí, na které koule posadíme, přidáme asi 3 lžíce sádla a dáme péct do trouby na 200 °C. Ke konci pečení přidáme kysanou smetanu a dopečeme. Podáváme s bramborem nebo bramborovým knedlíkem.

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ

 

 

 

Komentáře

komentářů