ZAUJALO NÁS: Pátek 18. května je věnován milovníkům uzenářských a masných specialit

ZAUJALO NÁS: Pátek 18. května je věnován milovníkům uzenářských a masných specialit

 

Třetí květnový pátek je věnován všem milovníkům uzenářských a masných specialit. Český svaz zpracovatelů masa přináší historicky první ročník tzv. Masobraní, svátku řezníků a masa, který zavítá prakticky do všech regionů České republiky. Řezničtí mistři srdečně zvou k ochutnávce svých oblíbených výrobků, mimořádné akční ceny nebo na přátelské besedy, kde lze načerpat cennou inspiraci pro vlastní kuchyni. V plánu je ale třeba i zahájení grilovací sezóny.

Do akce Masobraní se postupně směle zapojují nejrůznější výrobci a zpracovatelé masa od lokálních producentů i po velké obchodní řetězce. „Masobraní je akce organizována jednotlivými řeznictvími, v jejich lokalitě a pod jednotnou hlavičkou Masobraní. Touto cestou chceme společnými silami dosáhnout toho, aby byl každoročně vždy třetí pátek v květnu považován celorepublikově za den, kdy stojí za to vyrazit do ulic a při ochutnávce se dozvědět více o místních řeznictvích a dalších podnicích zabývajících se zpracováním masa,“ říká Karel Pilčík, předseda Českého svazu zpracovatelů masa. Aktuální informace o akcích Masobraní v daných regionech přináší stránka Masobraní na sociální síti Facebook.

„Ve všech našich hypermarketech budeme pořádat ochutnávky našich vlastních masných produktů. O nejchutnější z nich můžete poté hlasovat prostřednictvím tabletu. Přijďte rozmazlit své chuťové pohárky…,“ takto zvou na Masobraní například hypermarkety Globus. Pozadu však nezůstávají ani lokální řeznictví. „Připravili jsme si pro vás ochutnávku prvotřídních Staročeských klobás i speciální nabídku hovězích vyzrálých steaků Rump a Entrecore, které se skvěle hodí na váš gril,“ zve naproti tomu řetězec řeznictví a uzenářství Zeman maso a uzeniny.

Organizátoři chtějí akcí Masobraní zároveň poukázat i na učební obor řezník uzenář, který v současnosti skýtá svým absolventům zajímavou kariérní perspektivu. Tuto skutečnost dokazuje řada atraktivních a trendy řeznických a uzenářských provozoven, které se těší velké oblibě u svých zákazníků. „K řeznickému řemeslu přistupujeme s úctou a respektem,“ píše u své pozvánky třeba jihočeské řeznictví Múúú.

Text a foto: (vj)

 

O Českém svazu zpracovatelů masa

Český svaz zpracovatelů masa je dobrovolným sdružením fyzických a právnických osob podnikajících v oboru nákupu, zpracování a prodeje jatečných zvířat, masa a masných výrobků. Hlavním posláním Svazu je ochrana zájmů svých členů, přidružených členů a čestných členů, zajišťování koordinace společných činností, zajišťování odborných služeb v oblasti výrobního a obchodního poradenství, výchovy dorostu a učňů, vydávání certifikátů o výrobcích členů, uplatňování zájmů členských subjektů ve vnitřním i vnějším ekonomickém prostředí.

Více informací o Českém svazu zpracovatelů masa najdete na www.cszm.cz

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře