POČASÍ: Víkend bude letní

POČASÍ: Víkend bude letní

 

I když je páteční ráno a dopoledne zatažené, sem tam s nějakými dešťovými přeháňkami, tak nás čeká nádherný víkend s teplotami až na 26 °C. Zároveň ale musíme počítat s tím, že se budou v odpoledních hodinách opět tvořit místy přeháňky a bouřky.

Počasí v Evropě střední bude totiž ovlivňovat frontální rozhraní, které jen pozvolna bude postupovat dále do Evropy východní. Více oblačnosti i a srážek očekávají nad celou západní Evropou, propršet by měl víkend nad Velkou Británií. Tam budou teploty nejnižší – nejčastěji do 16 °C.

U nás konkrétně páteční ráno a dopoledne ve znamení velké oblačnosti – během odpoledních hodin očekáváme déšť nebo přeháňky místy, ojediněle se mohou vytvářet bouřky. Až ve večerních hodinách bude docházet k ubývání oblačnosti až na polojasno.

Sobota i neděle budou psát podobný scénář – polojasno až oblačno, odpoledne místy přeháňky a bouřky. Bude se jednat o lokální jevy. Buďte na sebe opatrní – v bouřkách opět může spadnout až 30 mm srážek.

No a teploty – v pátek nejčastěji do 22 °C, v sobotu už očekáváme teploty letní – na 27 °C, možná i 28 °C, no a neděle? Odpolední maxima nejčastěji na letních hodnotách – až na 26 °C

NEBE NAD HLAVOU

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře