PEČEME NA VÍKEND: Řezy s jahodovým pudinkovým krémem a šlehačkou
5 vajec, 5 lžic krupicového cukru, 5 lžic horké vody, 1 hrníček polohrubé mouky, 2 balíčky práškové šlehačky ušlehané podle návodu na obalu, čokoládové hoblinky, jahody
Jahodový krém:
2 hrníčky mléka, 150 g cukru, 2 balíčky jahodového pudinkového prášku, 1 kostka měkkého tvarohu, 3/4 kostky másla nebo hery
– z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink a do vlahého zašleháme tvaroh a máslo nebo heru.
Žloutky ušleháme s cukrem, po lžících přidáme horkou vodu a nakonec mouku a tuhý sníh z bílků. Těsto upečeme v předehřáté troubě a necháme vychladnout. Pak je potřeme jahodovým krémem, krém potřeme šlehačkou a ozdobíme čokoládovými hoblinkami a půlkami jahod.
Recept a foto z knihy Neodolatelné krémové moučníky. Knihu dostanete v knihkupectvích nebo na www.dona.cz.