VAŘÍME S DANULOU: Babiččiny fazole

VAŘÍME S DANULOU: Babiččiny fazole

 

Cca 300 g velkých barevných fazolí (v suchém stavu), 1 středně velká cibule (nadrobno), 2 lžíce sádla, 50 g uzené slaniny bez kůže (na kostičky), 2-3 klobásy (na kolečka), 70 ml octa, krystal, sůl, mletý černý pepř, mleté chilli.

Fazole propláchneme a zalijeme studenou vodou. Necháme asi 4 hodinky máčet, pak uvaříme doměkka. Pozor, vodu nesolíme!!! Hotové fazole scedíme.

Na sádle necháme zpěnit cibuli, přidáme slaninu a poté i klobásy, orestujeme, přisypeme fazole a trochu cukru, mírně opepříme, osolíme a přidáme špetku mletého chilli, vlijeme ocet a za občasného promíchání necháme prohřívat. Odpaří se štiplavý octový odér a večeře je hotová.

Ještě lepší jsou tyhle fazole druhý den, kdy se chutě krásně prolnou. A baštit se dají jak teplé tak i za studena.

Připravuje: Danula Vašíčková

 

 

 

Komentáře

komentářů