JIHOČEŠTÍ ZÁCHRANÁŘI: Informace o výjezdech k událostem ve městech a obcích našeho...

JIHOČEŠTÍ ZÁCHRANÁŘI: Informace o výjezdech k událostem ve městech a obcích našeho kraje (3.5.)

Jihočeští záchranáři řešili dnes dopoledne mimořádnou událost. Střet dvou osobních vlaků na trati mezi obcemi Křemže a Vrábče byl na Zdravotnické operační středisko ZZS JčK nahlášen v 8:46.

Již z prvních informací bylo zřejmé, že jde o nehodu s větším počtem zraněných. Na místo okamžitě vyjely dvě lékařské výjezdové skupiny RV, čtyři výjezdové skupiny RZP a vozidlo pro řešení následků mimořádných událostí. Současně vzlétl i vrtulník LZS Bechyně.

Ve vlakových soupravách cestovalo padesát osob. Záchranáři cestující prohlédli a vytřídili čtrnáct zraněných. Nikdo z pacientů nemusel být vyprošťován a nikdo nebyl přímo ohrožen na životě. Čtyři pacienti utrpěli středně závažná poranění. Jednalo se především o poranění v oblasti hlavy, trupu a pohmoždění krční páteře. Dalších deset osob utrpělo pouze lehká zranění převážně charakteru pohmožděnin a bolestí krční páteře. Z celkového počtu zraněných bylo jedenáct dospělých a tři děti předškolního věku.

Po ošetření byli pacienti postupně rozvezeni posádkami zdravotnické záchranné služby na úrazová oddělení českobudějovické (7pacientů) a českokrumlovské nemocnice (7 pacientů). Z toho pět zraněných osob transportoval vrtulník LZS. O nezraněné cestující se postarali příslušníci hasičského záchranného sboru a byla pro ně zařízena náhradní doprava.

V 10:28 byl z místa zásahu odvezen poslední pacient. Zásah ZZS JčK trval 102 minut.

Na řešení mimořádné události se za ZZS podíleli tři lékaři, deset zdravotnických záchranářů a řidičů, jeden tým LZS AČR, interventi poskytující první psychickou pomoc a dispečeři zdravotnického operačního střediska.

Text a foto: (pk)

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře