VAŘÍME S DANULOU: Cuketové karbanátky s medvědím česnekem

VAŘÍME S DANULOU: Cuketové karbanátky s medvědím česnekem

 

1 mladá cuketa (cca 300 g), 100 g tvrdého sýra (najemno nastrouhat), 1 vejce, 4 lžíce strouhanky, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžička soli, 2 lžičky sušeného česneku, 1/2 lžičky mletého černého pepře, hrst čerstvého medvědího česneku (nahrubo nasekat) a mimo to vejce, strouhanka a hladká mouka na obalení.

Cuketu i se slupkou nastrouháme na jemném struhadle, necháme „vyplakat“ a poté vyždímeme. Přidáme nastrouhaný sýr, medvědí česnek, sůl, pepř, sušený česnek, vejce, mouku a strouhanku a vše důkladně rukou promícháme. Podle potřeby klidně ještě maličko zahustíme strouhankou, těsto je měkké, ale mělo by držet tvar. Ihned tvoříme malé placičky nebo válečky, to záleží zcela na vaší fantazii, obalíme v trojobalu a smažíme ve vyšší vrstvě oleje ze všech stran dozlatova. Hotové necháme okapat na papírové utěrce a ihned servírujeme.

Připravuje: Danula Vašíčková

 

 

 

Komentáře

komentářů