POVÍDÁ SE, ŽE…: Městské koupaliště se letos střechy nedočká

POVÍDÁ SE, ŽE…: Městské koupaliště se letos střechy nedočká

 

Povídá se ve Vimperku, že radnice letos nepočítá se zahájením zastřešování městského koupaliště. Aktuální přípravy v areálu naznačují, že tam bude v letních měsících opět návštěvnický provoz a na stavební práce se nedostane. Je tomu skutečně tak?
Zeptali jsme se vimperského starosty Pavla DVOŘÁKA:
Pane starosto, je pravda, že se letos městské koupaliště zastřešení nedočká? Pokud ano, co je toho příčinou? Pokud ne, kdy začnou stavební práce a jaký předpokládáte jejich harmonogram?
A tady je odpověď:

Nevím, kdo tuto  zprávu šíří, zda je to jenom pitomost nebo záměr.

Vše probíhá podle plánu. Projektová dokumentace je na městě. V minulých dnech bylo oznámeno ve věstníku veřejných zakázek, že v půlce května bude vyvěšena výzva k podání nabídek na realizaci “Areálu vodních sportů Vimperk”. V zadání budou finanční limity a další podmínky pro firmy v rámci tendru. Snad se do nich firmy vejdou. Odhad, podle projektu, je 110 milionů Kč bez DPH.

Předpoklad je, že do konce června bude skončeno výběrové řízení na firmu, co to bude dělat.

Letní sezona na bazénu bude v současných podmínkách. Předpoklad je, že to bude od půlky června do konce srpna.

Od začátku září pak bourání a příprava staveniště. Do konce roku pak stavební konstrukce a další technologická výstavba pak v příštím roce tak, aby areál byl dokončen na podzim 2019.

O všem budeme jednat i v zastupitelstvu.  Věřím, že tam nebudou neřešitelné problémy, neboť všechny strany a uskupení  měly tento projekt jako prioritní ve svých volebních programech.

Pavel DVOŘÁK (JIH 2012), starosta města Vimperk

Foto: archiv (red) – Za krásnější Vimperk

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře