VAŘÍME S DANULOU: Kuřecí rizoto s játry a jarní zeleninou

VAŘÍME S DANULOU: Kuřecí rizoto s játry a jarní zeleninou

 

400 g rýže (v suchém stavu, klasicky uvařit, jak je kdo zvyklý), 2 pečená kuřecí stehna s kůží, 1 větší cibule (nadrobno), 2 lžíce sladké mleté papriky (já dala zauzenou), drcený kmín, kuřecí vývar, šťáva z pečeného kuřete, smetana ke šlehání, 300 g kuřecích jater (očistit, na menší kousky), sádlo, 1/2 sáčku mraženého hrášku, 1 sáček mražené baby karotky, sůl, mletý černý pepř, mleté chilli.

Nejdříve si klasickým způsobem uvaříme rýži. Nepoužívám žádnou speciální na přípravu risotta, oblíbili jsme si jasmínovou.

Maso obereme z kostí a zvlášť si oddělíme kůže, ty nakrájíme najemno, maso na větší kousky. Na sádle necháme zpěnit cibulku, přisypeme maso, kůže a mletou papriku, vše společně zarestujeme, podlijeme zbytkem výpeku z kuřete a trochou vývaru a necháme chvíli lehce probublávat. Poté přidáme trochu smetany, dochutíme solí, pepřem, chilli a drceným kmínem a ještě chvilku prohřejeme. Pokud se vám směs zdá až příliš tekutá, pomůžeme si troškou hotové světlé jíšky, pak odstavíme a necháme pod pokličkou odpočívat a prolnout chutě.

V osolené vodě si uvaříme do poloměkka mrkvičku s hráškem, scedíme a opět necháme na plotně zakryté.
Na sádle zprudka orestujeme drůbeží játra, opepříme, nesolíme!
Nyní už jen stačí všechno smíchat ve velké míse a zavolat rodinu k obědu.

Připravuje: Danula Vašíčková

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře