RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Velikonoční zelená polévka

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Velikonoční zelená polévka

 

Suroviny: 1 hrst špenátových listů, 1 hrst nasekaných listů kopřiv, 3 lžíce másla, 1 jarní cibulka s natí, 1 vajíčko, sůl, česnek, 2 lžíce kysané smetany

Postup: Na másle necháme zesklovatět cibulku, přidáme nasekaný špenát, nasekané kopřivy, promícháme s cibulkou a zalijeme vodou. Přidáme sůl a povaříme. Půlku polévky pomixujeme, vrátíme do hrnce, přidáme kysanou smetanu, utřený česnek a rozkvedlané vajíčko. Necháme už jen přejít varem, Můžeme zdobit lístky špenátu.

 

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ

 

 

 

 

Komentáře

komentářů