PEČEME NA VÍKEND: Kokosový srnčí hřbet

PEČEME NA VÍKEND: Kokosový srnčí hřbet

 

200 g polohrubé mouky, 150 g krupicového cukru, 1 vanilkový cukr, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 200 g hery, 3 vejce, 1 smetana ke šlehání (nebo zakysaná smetana či bílý jogurt), 1 balíček vanilkového pudinkového prášku, 1 balíček jahodového (malinového) pudinkového prášku, ovocná šťáva a likér dle chuti a potřeby, džem (jahodový, meruňkový aj.), bílá čokoláda, kandované brusinky či jiné proslazené ovoce

Kokosový krém:
200 g kokosu, 1/4 l mléka, 250 g másla, 100–150 g moučkového cukru
– kokos spaříme mlékem a vychladíme. Máslo ušleháme s cukrem a vmícháme do něj kokosovou hmotu.

Mouku smícháme s krupicovým a vanilkovým cukrem a práškem do pečiva, přidáme rozpuštěnou heru, vejce a smetanu a vymícháme těsto. Do jedné poloviny těsta zamícháme vanilkový pudinkový prášek a do druhé poloviny jahodový. Do formy na srnčí hřbet vyložené pečicím papírem nalijeme nejprve žluté těsto, pak růžové a upečeme.

Po vychladnutí rozkrojíme na 2 poloviny a obě pokapeme šťávou (likérem). Spodní část pomažeme džemem a krémem, přiklopíme druhou částí a celý korpus pomažeme zbylým krémem. Dozdobíme bílou čokoládou a kandovanými brusinkami.

Nakladatelství DONA s.r.o


Recept a foto z knihy Neodolatelné krémové moučníky. Knihu dostanete v knihkupectvích nebo na www.dona.cz.

 

 

Komentáře

komentářů