VAŘÍME S DANULOU: Nepečená tvarohová střecha

VAŘÍME S DANULOU: Nepečená tvarohová střecha

 

2 balíčky Be-Be sušenek (já použila 1 a 1/2 balíčku máslových sušenek Petit Beurre), 500 g měkkého vaničkového tvarohu, 200 g změklého másla, 150 g moučkového cukru, rum dle chuti, 2-3 banány (záleží na velikosti), 100 g čokolády na vaření, 100 ml smetany ke šlehání.

Na velký tác rozprostřeme alobal a na něj vyskládáme sušenky ve třech řadách po 7-mi, můžeme použít světlé a tmavé a vyskládat každou řadu jinou barvou. Potřeme polovinou tvarohového krému, vyskládáme druhé patro sušenek, v případě dvou druhů barvy prohodíme. Potřeme zbytkem krému, do středu po délce položíme oloupané banány a poté z obou stran nadzvedneme a přeložíme směrem ke středu, aby nám vznikla dlouhá „téměř“ špičatá střecha. Necháme v chladu zatuhnout a pak už jen polijeme čokopolevou a dáme opět zatuhnout.

Krém: V míse vyšleháme změklé máslo s cukrem a po částech zašleháme tvaroh a rum.
Poleva: V kastůlku přivedeme téměř k varu smetanu a horkou nalijeme do misky k nalámané čokoládě. Necháme chvíli roztopit a pak plastovou stěrkou vymícháme hladkou polevu.

Připravuje: Danula Vašíčková

 

Komentáře

komentářů