VAŘÍME S DANULOU: Vepřové závitky z pomaláčku

VAŘÍME S DANULOU: Vepřové závitky z pomaláčku

 

Plátky vepřové krkovice (naklepat), plátky fermentovaného salámu (já použila Herkules), plnotučná hořčice, sůl, pepř, 1 kostka Masoxu, sojová omáčka, sádlo, hladká mouka, voda.

Naklepané maso osolit, opepřit, potřít plnotučnou hořčicí, navrch položit několik plátků salámu a zamotat jako ptáčky. Já zajistím dvěma párátky, aby se nerozmotávaly (lze ovázat nití nebo použít skřipce). Zprudka orestuji na sádle ze všech stran, urovnám do pomalého hrnce, do rozpálené pánve vliji trochu vody a vzniklou šťávu naliju a maso, přidám ještě tolik vody, aby bylo maso ponořené, přidám kostku Masoxu, přiklopím pokličkou a vařím na vyšší stupeň cca 2 a půl hodinky. Pak závitky z hrnce vyjmu, do hrnku naliju trochu studené vody a v té rozkvedlám asi 2 lžíce hladké mouky. Omáčku vzniklou „záklechtkou“ zahustím. Nechám ještě asi 20 minut provařit, dosolím, dochutím sojovou omáčkou a opepřím podle chuti. Ze závitků odstraním párátka a maso vrátím zpět do hotové omáčky na chvilku prohřát.

Připravila: Danula VAŠÍČKOVÁ

 

 

 

Komentáře

komentářů