RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Pikantní pečeně

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Pikantní pečeně

 

1-1,5 kg pečeně
asi 1/2 kg rajčat
3 snítky rozmarýnu
bobkový list, celý pepř, kmín
plnotučná hořčice
zakysaná smetana
3 lžíce sádla
cibule (přidala jsem i jarní cibulku)
sůl
pivo

Pečeni macerujeme přes noc v pivu. Ponoříme ji asi do poloviny a několikrát obrátíme. Druhý den ji osolíme, okmínujeme, přidáme rajčátka, rozmarýn, sádlo, cibulku, bobkový list, celý pepř a i s pivem dáme péct. Podle potřeby podléváme pivem nebo vodou.
Když je maso měkké, slijeme výpek přes sítko, propasírujeme a do šťávy přidáme 1 lžíci hořčice a lžíci mouky rozmíchané v kysané smetaně. Chvilku provaříme a dáme zpět k masu. Podáváme s bramborem nebo bramborovým knedlíkem.

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ

 

 

Komentáře

komentářů