Z REDAKČNÍ POŠTY: Vítězné družstvo ze Zdíkova se vydá na třídenní exkurzi...

Z REDAKČNÍ POŠTY: Vítězné družstvo ze Zdíkova se vydá na třídenní exkurzi do Světa techniky v Ostravě

 

Zapojit správně obvody, odpovědět na řadu záludných otázek z matematiky a fyziky a v neposlední řadě obstát i ve sportovních disciplínách muselo 24 žáků osmi základních škol Jihočeského kraje.

Ve čtvrtek 22. února se v Městském kulturním středisku Vimperk uskutečnilo finálové kolo již čtvrtého ročníku matematicko-fyzikální soutěže RSG. Síly změřily tříčlenné týmy ze Základní školy T. G. Masaryka a Základní školy Smetanova ve Vimperku, Základní školy Čkyně, Zdíkov, Stachy, Šumavské Hoštice, Husinec a Vlachovo Březí.

Soutěž, která má mezi žáky vzbudit zájem o vědu a techniku, vyhrálo po velmi napínavém boji družstvo ze Základní a Mateřské školy Zdíkov. Druhý skončil tým ze Základní školy Smetanova ve Vimperku a třetí místo obsadili žáci ze Základní a mateřské školy Čkyně. Nejlepší řešitelkou prvního kola soutěže, které probíhalo online, se stala Veronika Sovová ze Základní školy Smetanova ve Vimperku. Vítězné družstvo se vydá se zástupci společnosti Rohde & Schwarz na třídenní exkurzi do Světa techniky v Ostravě.

„Letošní finále soutěže bylo napínavé až do samotného konce. Ještě nikdy se nám nestalo, že by soutěžní týmy měly tak vyrovnané výkony. O vítězi se tak rozhodlo opravdu v poslední minutě,“ uvedl ředitel Gymnázia a Střední odborné školy ekonomické Jan Heřta, který soutěž spoluorganizuje.

Akci pořádá Rohde & Schwarz závod Vimperk, s.r.o. a Gymnázium a Střední odborná škola ekonomická Vimperk. Finálové kolo moderoval Roman Hajník. „Soutěž RSG je součástí spolupráce vimperského gymnázia a společnosti Rohde & Schwarz závod Vimperk. Krom této soutěže podporujeme studenty a studentky gymnázia skrze povinně volitelný předmět: Administrace průmyslových procesů, ve kterém žákům přednášejí vedoucí pracovníci závodu Rohde & Schwarz,“ říká jednatel společnosti Rohde & Schwarz Konrad Bartl.

Text a foto: Lucie LAŠTÍKOVÁ,  Rohde & Schwarz závod Vimperk

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře