RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Křehký makový závin
(Předpis z Receptů pro hospodyňky 1935)
Těsto je křehoučké, přesto se s ním krásně pracuje. Já jsem z jedné dávky udělala záviny dva. Dnes vám dám přesný přepis tak, jak je v knížce.
Přísady na těsto:
35 dkg jemné mouky (hladká)
1/4 balíčku prášku do pečiva ,,Moudrá hlava”.
5 dkg cukru
1 žloutek
2 -3 lžíce mléka
15 dkg hladkého másla
Pro náplň:
20 dkg pomletého máku
6 dkg cukru
1 vanilinový cukr dr.Oetker
5 dkg rozstrouhané čokolády
5 kapek rumového aroma dr. Oetkera (1 lžička rumu)
8 lžic mléka
Náplň: Přísady pro náplň necháme dobře povařiti a vychladiti.
Příprava: vypracujeme z uvedených přísad těsto, vyválíme na prst silně, potřeme náplní, stočíme, potřeme závin vajíčkem a pečeme na plechu 40 minut. Cukrujeme.
Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ
Odebírat
Login
0 Komentáře