LÍSTEK ŽIVOTA: Přírodní lékárna aneb Toto je devět mimořádných přínosů rozinek pro...

LÍSTEK ŽIVOTA: Přírodní lékárna aneb Toto je devět mimořádných přínosů rozinek pro lidské zdraví

 

Výhody, jako je zářící kůže, zdravé vlasy a trávicí podpora, jsou jen několik příkladů, proč mnozí konečně berou na vědomí toto sušené ovoce. Přečtěte si o tom, jak přidání více rozinek do vaší stravy může drasticky zlepšit vaše zdraví.
1. Pomoc při trávení

Rozinky jsou plné vlákniny, které bobtnají, když je přítomna voda. To může působit jako přirozené projímadlo a zmírnit zácpu a nadýmání. Stravování rozinek pravidelně také pomůže udržet vaše střevo pravidelné a zajistit, aby odpad byl často odstraněn.

2. Pomoc s anémií

Jelikož jsou bohaté na železo, rozinky jsou velkým občerstvením pro ty, kteří jsou anemičtí nebo téměř anemičtí. Je také dobrým zdrojem vitamínů typu B, které tělu absorbují železo. Je dokonce dostatek mědi nalezené v rozinkách, které pomohou zvýšit produkci červených krvinek.

3. Ochrana před rakovinou

Katechiny a antioxidanty nalezené v rozinkách pomáhají eliminovat volné radikály z těla. Právě tyto stejné volné radikály jsou zodpovědné za způsobení rakoviny a šíření celkového zmatku na našem těle. Volné radikály nejen způsobují rakovinu, ale také přispívají k metastázám nebo šíření rakoviny. Stravováním hroznů pravidelně můžete nejen zpomalit šíření rakoviny, ale dokonce jí zabránit.

4. Oční a ústní zdraví

Zvláště, jak jsme starší, je obtížné udržet zdraví našich očí a úst. Ukazuje se, že rozinky mohou pomoci zabránit přirozené degeneraci těchto orgánů, udržet váš zrak silný a vaše zuby zdravé. Vitamín A, beta-karoten a A-karotenoid v rozinky podporují oční zdraví, zatímco kyselina oleanolová udržuje zuby silné a zabraňuje rozpadu.

5. Zdravá kůže

Rozinky také přispívají k celkovému dobrému zdraví pokožky. Rozinky jsou bohaté na fenol, který zabraňuje poškození způsobenému volnými radikály v kožních buňkách a kolagenu. Směs antioxidantů v tomto sušeném ovoci také pomáhá opravit kůži samotnou. Jedná se tedy o levný a účinný prostředek proti stárnutí. Fytochemikálie mohou v první řadě pomáhat při ochraně pokožky před poškozením sluncem. Nejdůležitější je to s vitamíny A a E, které se v nich nacházejí, a vy jste na cestě ke zdravé, mladistvé, zářící pokožce.

6. Lesklé vlasy

Pokud chcete zdravé, lesklé vlasy, které způsobují závidění, začněte konzumovat rozinky. Jsou plné živin, jako jsou vitamín B, draslík, železo, vitamin C a hrst antioxidantů. To vše přispívá k celkovému zdraví a síle pokožky hlavy a vlasů.

7. Zdraví srdce

Hrozny jsou také užitečné v boji proti hypertenzi. Studie podporují starodávné tvrzení, že rozinky mohou pomoci snížit krevní tlak a chránit celkovou integritu srdce. To je s největší pravděpodobností z velké části draslíkem, který se nalézá v rozinkách, draslík bylo prokázáno, že snižuje krevní tlak a snižuje stres cév.

8. Diabetes

Mohou pomoci tělu regulovat jeho inzulín, zejména po jídle. To je zvláště důležité pro diabetiky, protože prudký vzestup nebo pokles hladiny cukru v krvi může mít dramatické zdravotní důsledky. Rozinky také pomáhají regulovat tělesné „hladové“ a „plné“ spouštěče, které pomáhají jednotlivcům jíst zdravěji a vyhýbat se přejídání.

9. Zdraví kostí

Mléko není jediným zbožím, které je dobré pro vaše kosti. Ukázalo se, že tento návyk je bohatý na vápník, stejně jako na bór. Oba tyto vitamíny jsou nezbytné pro podporu růstu kostí a pevnosti kostí. Bór pomáhá tělu absorbovat vápník, čímž rozinka zvláště silně osvěží.

Je zřejmé, že rozinky poskytují řadu výhod pro vaše celkové zdraví. Je snadné je jíst a zapracovat do vaší stravy. Zkuste hodit některé do vařených ovesných kaší, obilovin nebo salátů. Od prevence rakoviny k ochraně vašich zubů, rozinky jsou zásadní složkou pro začlenění do vaší stravy, pokud se staráte o své zdraví.

 

Text a foto: LÍSTEK ŽIVOTA

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře