RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Guláš z hovězího srdce

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Guláš z hovězího srdce

 

Suroviny:

50 dkg hovězího srdce, 10 dkg slaniny, 3 lžíce sádla, 2 cibule, vývar, 1 dl červeného vína, asi 3 lžíce hladké mouky, 3 stroužky česneku, mletá paprika, 4 drcené kuličky jalovce, majoránka, sůl, pepř

Postup:

Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme ji na sádle spolu s nakrájenou cibulí. Když je cibule zlatavá, přidáme nakrájené srdce, nasekaný česnek a mletou papriku a necháme ovonět. Pak zalijeme vývarem, přidáme jalovec, majoránku, sůl a pepř a dusíme doměkka. Když je maso měkké, přilijeme víno, přidáme mouku rozmíchanou v troše vývaru a provaříme. Nakonec guláš podle chuti dosolíme.

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ

 

 

 

Komentáře

komentářů