RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Něco sladkého k masopustní taškařici? Lucie doporučuje třeba...

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Něco sladkého k masopustní taškařici? Lucie doporučuje třeba tyto šišky

 

Suroviny:

50 dkg polohrubé mouky, 4 lžíce cukru, 5 dkg másla, 3 žloutky, 6 dkg droždí, 250 ml mléka, 1 lžíce rumu, citronová kůra, 3 dkg nasekaných oloupaných mandlí, špetka soli, tuk na smažení

Postup:

Do mísy dáme mouku, vlahé máslo, sůl, kůru a cukr. Přidáme kvásek, žloutky, rum, mléko, mandle a zapracujeme důkladně vláčné těsto, které necháme kynout. Na pomoučeném vále uděláme šišky asi 10 cm dlouhé a na 2 prsty silné. Ještě je necháme chvíli vykynout a pak smažíme v rozehřátém tuku dozlatova. Horké je sypeme cukrem se skořicí.

 

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ

 

 

 

Komentáře

komentářů