NA VÍKEND: Nadýchané vdolečky od našich babiček. Pamatujete? Pusa od cukru a...

NA VÍKEND: Nadýchané vdolečky od našich babiček. Pamatujete? Pusa od cukru a šlehačky a boule za ušima

BABIČČINY VDOLKY

Ingredience

1 lžička soli
30 g droždí
1 lžíce cukru
1 ks vejce
75 dkg hladká mouka
2 lžíce oleje
500 ml mléko

Postup

Do mísy dáme mouku. Uděláme v ní dolík, do kterého rozdrobíme droždí. Posypeme lžící cukru a zalijeme troškou vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek asi 15 min.

Pak přidáme vlažné mléko, vejce, olej, a sůl. Těsto hodně propracujeme a necháme 1 hodinu vykynout. Asi po 20 minutách těsto opět promícháme a necháme dál kynout.Pak z něj tvoříme malé bochánky. Ty necháme chvilku odležet a pak roztahujeme na velikost vdolku a hned vhazujeme do rozehřátého oleje.

Babiččiny vdolky potřeme povidly nebo jakoukoliv marmeládou, posypeme tvrdým tvarohem a dozdobíme šlehačkou.

Text a foto: Babičky nám radí

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře