Domů Archiv: KUCHYNĚ NA VÍKEND: Nadýchané vdolečky od našich babiček. Pamatujete? Pusa od cukru a...
NA VÍKEND: Nadýchané vdolečky od našich babiček. Pamatujete? Pusa od cukru a šlehačky a boule za ušima
BABIČČINY VDOLKY
Ingredience
1 lžička soli
30 g droždí
1 lžíce cukru
1 ks vejce
75 dkg hladká mouka
2 lžíce oleje
500 ml mléko
Postup
Do mísy dáme mouku. Uděláme v ní dolík, do kterého rozdrobíme droždí. Posypeme lžící cukru a zalijeme troškou vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek asi 15 min.
Pak přidáme vlažné mléko, vejce, olej, a sůl. Těsto hodně propracujeme a necháme 1 hodinu vykynout. Asi po 20 minutách těsto opět promícháme a necháme dál kynout.Pak z něj tvoříme malé bochánky. Ty necháme chvilku odležet a pak roztahujeme na velikost vdolku a hned vhazujeme do rozehřátého oleje.
Babiččiny vdolky potřeme povidly nebo jakoukoliv marmeládou, posypeme tvrdým tvarohem a dozdobíme šlehačkou.
Text a foto: Babičky nám radí
Odebírat
Login
0 Komentáře