RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Pošumavská couračka, polévka, které bezpochyby přijdete na chuť

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Pošumavská couračka, polévka, které bezpochyby přijdete na chuť

 

50 dkg kyselého zelí, voda, 2,5 dcl smetany, 10 dkg hladké mouky,1/2 kg brambor, 1 cibule, 2 lžíce sádla, sůl, kmín

Oloupané, nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě s kmínem do měkka a scezené promícháme s osmaženou cibulkou. V osolené vodě uvaříme pokrájené zelí, které dáme i se šťávou. Když je zelí měkké, přidáme smetanu, ve které rozmícháme mouku a povaříme. Dochutíme podle potřeby solí. Na talíř dáme hromádku brambor a zalijeme couračkou.

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ

 

 

Komentáře

komentářů