RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Něco rychlého a přitom moc dobrého: zadělávané kuřecí...

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Něco rychlého a přitom moc dobrého: zadělávané kuřecí maso

 

Trochu jsem si ulehčila práci, použila jsem kuřecí prsa. Jídlo je rychle hotové a moc dobré.

Suroviny:
1 kuře nebo 1 kg kuřecího masa
1 dcl smetany
2 lžičky zázvoru
1 lžička pikantní papriky
máslo
tuk na opečení masa
hladká mouka na jíšku
kuřecí vývar nebo voda
sůl, pepř

Maso nakrájíme na kousky, dáme opéct na rozpálený tuk, osolíme a opepříme. Když je maso skoro hotové, přidáme zázvor a papriku a pouze přesmahneme. Paprika i zázvor potom hořknou. Maso vyndáme z tuku a přendáme do kastrolu. Výpek zaprášíme moukou a uděláme jíšku. Maso v hrnci zalijeme v přiměřeném množství vývarem nebo vodou,zahustíme jíškou a necháme asi 10 minut provařit. Ochutíme ještě solí a pepřem a přilijeme smetanu. Už jen prohřejeme. Podáváme s hráškovou rýží (do rýže zamícháme uvařený scezený hrášek).

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ

 

 

 

Komentáře

komentářů