RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: To je tedy bašta. Lucie připravila zvěřinové řízky...

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: To je tedy bašta. Lucie připravila zvěřinové řízky podle receptu Andulky

 

1 kg kýty ze zvěřiny (jelení, srnčí), 2 lžíce másla, 2 lžíce oleje,1 velká cibule, 1 dl přírodního červeného vína, drcený jalovec, sůl, 1 lžíce brusinkové marmelády, hladká mouka (asi 2 lžíce)

Řízky naklepeme, osolíme a dáme do misky. Zalijeme vínem, olejem, přidáme podrcený jalovec, nasekanou cibuli a brusinkovou marmeládu. Řádně promícháme a necháme v chladu odležet 24 hodin. Občas promícháme. Druhý den plátky opečeme na másle. Směs, ve které jsme maso nakládali přivedeme k varu, dohustíme moukou a provaříme. Omáčka nesmí být moc hustá. Opečené plátky dáme na talíř a lehce polijeme šťávou. Podáváme s opečeným bramborem.

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře