RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Hrách a kroupy, to je hloupý? Tak to...

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Hrách a kroupy, to je hloupý? Tak to pro tuto polévku paní Lucie neplatí

 

1 hrst hrachu (lze žlutý i zelený), 1 hrst krup, 1 mrkev, 1 petržel, máslová jíška, sůl, pepř, majoránka, česnek, 1,5 l uzeného vývaru

Hrách a zeleninu vaříme tak dlouho, aby se vše dalo propasírovat (rozmixovat). Hrachovou kaši dáme do vývaru, osolíme a provaříme. Zavaříme máslovou jíšku, a ještě chvilku vaříme. Kroupy uvaříme v osolené vodě a vložíme do polévky. Vše dochutíme majoránkou, rozetřeným česnekem a pepřem.

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ

 

 

Komentáře

komentářů