Č. BUDĚJOVICE: Turisté z Ázerbajdžánu hledají cestu z oblíbených Karlových Varů také...

Č. BUDĚJOVICE: Turisté z Ázerbajdžánu hledají cestu z oblíbených Karlových Varů také do Jihočeského kraje

 

Budoucí spolupráce mezi Jihočeským krajem a oblastí Ismayilli v Ázerbajdžánu. To bylo hlavním tématem rozhovoru mezi hejtmankou Jihočeského kraje Ivanou Stráskou a velvyslancem Ázerbajdžánské republiky J. E. Faridem Shafiyevem.

Během půlhodinového setkání spolu mluvili o možnostech budoucí spolupráce a shodli se na brzkém dalším setkání odborníků, kde obě strany specifikují oblasti společného zájmu, jako je například kultura, vzdělávání, turismus, nebo rybářský průmysl.

„Pro jihočeské obchodníky by mohl být zajímavým tématem rybářský průmysl, který se v Ismayilliském regionu významně rozvíjí,“ nastínil velvyslanec J. E. Farid Shafiyev. Hejtmanka následně upozornila, že právě v rybníkářství je Jihočeský kraj evropskou velmocí.  „Jižní Čechy mají sedm tisíc rybníků, ve kterých se produkují ryby,“ uvedla dále hejtmanka. „Pro nás je klíčové, že zájem o spolupráci je na obou stranách,“ uzavřela hejtmanka.

V neformální části společného rozhovoru následně velvyslanec uvedl, že si ázerbajdžánští turisté pomalu hledají cestu z oblíbených Karlových Varů také do Jihočeského kraje. Trvale se zvyšuje jejich zájem o návštěvu Českých Budějovic, zámku Hluboká, nebo Českého Krumlova.

 

Text a foto: (tzjč)

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře