NOVĚ NA ŽELEZNICI: Od pondělí 5. února dochází k mimořádným změnám...

NOVĚ NA ŽELEZNICI: Od pondělí 5. února dochází k mimořádným změnám jízdního řádu. Podrobně zde

 

Na trati České Budějovice – Plzeň byl na konci minulého roku zaveden nový jízdní řád, který spočívá v razantních změnách v dopravní obslužnosti Jihočeského kraje.

Byl zaveden zhruba dvouhodinový interval osobních vlaků, které jedou denně včetně víkendů a svátků, jako přípoje na dálkové a regionální vlaky v Českých Budějovicích, dále bylo posíleno spojení České Budějovice – Zliv, doplněny byly rychlíky České Budějovice – Písek město v objednávce Jihočeského kraje, také bylo rozšířeno spojení Strakonice – Horažďovice včetně prodloužení spěšného vlaku Plzeň (14:58) – Horažďovice do Strakonic.

Jízdní řády jsou ke stažení zde: http://www.szdc.cz/provozovani-…/knizni-jizdni-rady/k190.pdf

 

Na základě podnětů ze stran obcí bylo doplněno a upraveno následující spojení (od 5. února):
Trať České Budějovice – Plzeň

Na trati se zavádí denně vlak v 5:44 ze Strakonic do Českých Budějovic (příjezd v 6:52), dále vlak ve 21:10 z Českých Budějovic do Strakonic pojede také denně, je možné ho rovněž využít v cestě do Písku (s přestupem na vlak s odjezdem ve 22:13 z Protivína).

Ranní vlak z Ražic do Protivína pojede dříve (z Ražic v 7:10, příjezd v 7:20), v Protivíně bude mít přípoj na rychlík (odj. v 7:25 do Českých Budějovic).

Dále dochází u vlaků v 15:35 ze Strakonic do Protivína a u vlaku v 16:14 zpět ke drobné změně jízdního řádu (minutové polohy) a zavedení zastávek na znamení z důvodu změny typu soupravy.

 

Trať Strakonice – Volary
Zde od 5. února dochází ke změně jízdního řádu posledního vlaku v neděli večer a vybrané státní svátky – nově pojede ve 21:19 od posledních rychlíků z Plzně a Českých Budějovic.
Kompletní jízdní řád je zde: http://www.szdc.cz/provozovani-…/knizni-jizdni-rady/k198.pdf .

(tzsždc)

 

Jízdní řád trati Volary – Strakonice a Strakonice – Volary ve formátu PDF 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře