NEBE NAD HLAVOU: Už je to tak a pranic se na tom...

NEBE NAD HLAVOU: Už je to tak a pranic se na tom nezmění. Vidinu bílých Vánoc zhatí teplá fronta

 

Po roce jsou tu opět Vánoce a opět na blátě. Vidinu bílých Vánoc nám zhatí teplá fronta, která počasí v Evropě střední bude ovlivňovat během sobotního dne a přejde přes naše území.

Poté k nám pronikne teplý vzduch od jihozápadu až jihu, takže teploty půjdou hodně rychle nahoru. Připravte se na to, že bude nejen pršet a že bude mlhavo, ale bude také větrno – nárazy větru budou dosahovat v nižších polohách rychlosti kolem 70 km/h, na horách až kolem 90 km/h.

Během pátečního dne očekáváme na území Česka nejprve proměnlivou oblačnost – oblačno, sem tam i polojasno. Na severu a severovýchodě území až zataženo. Srážky se budou vyskytovat zejména v horských oblastech a na severovýchodě území– tam by mělo ještě sněžit, jinak se bude jednat o déšť.

Převážně velká oblačnost bude převládat také v sobotu a v neděli. Sem tam musíme počítat s mlhami, sem tam s nízkou oblačností, nebo s deštěm. Pršet by v horských oblastech mělo i na Štědrý den.

Srážky se budou vyskytovat zejména v horských oblastech a na severovýchodě území.
Teploty – v maximech v pátek naměříme 6 °C, v sobotu rtuť teploměru vystoupí až k 7 °C a v neděli, na Štědrý den, to bude teplota až na 10 °C. Naši pocitovou teplotu bude snižovat čerstvý vítr.

METEOPRESS

Ilustrační foto: Petra HOVORKOVÁ

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře