PAVEL DVOŘÁK (k pondělní klouzačce): Zvládlo se to v rozumných časech i...

PAVEL DVOŘÁK (k pondělní klouzačce): Zvládlo se to v rozumných časech i někde díky pomoci řady občanů

Vimperský starosta Pavel Dvořák odpovídá na otázky redakce MAGAZÍNU Za krásnější Vimperk, které jsou reakcí na facebookovou diskuzi čtenářů týkající se situace ve městě v pondělí ráno a dopoledne, kdy především chodníky a veřejná prostranství byly vlivem noční změny počasí zledovatělé a jen s obtížemi schůdné. Podle svědectví tří desítek občanů nebyly komunikace zavčasu ošetřeny posypem.

Otázky redakce:

Vážený pane starosto. Určitě jste informován, možná i z vlastní zkušenosti, že tento týden v pondělí v ranních a dopoledních hodinách byly městské komunikace, zejména chodníky a prostranství, vlivem náledí jen s obtížemi schůdné. V anketě facebookového profilu MAGAZÍNU Za krásnější Vimperk potvrdily tři desítky občanů prakticky ze všech částí našeho města, že komunikace nebyly v uvedenou dobu vůbec ošetřeny posypem. Lidé chodili po ledu. Vážený pane starosto, má vedení města pro vzniklou situaci vysvětlení? Pochybil někdo zodpovědný za údržbu městských komunikací a dodržování plánu zimní údržby? Pokud ano, kdo a jak se bude za pochybení zodpovídat? Nebo to byl normální stav, na který si musí občané zvyknout?  Vážený pane starosto, jsem přesvědčen, že odpovědi na uvedené otázky budou zajímat nejen mne, ale i občany, kteří se zapojili do naší diskuse na sociální síti. Předem Vám za ně děkuji. Zdeněk JUNGVIRT

 

Odpovědi starosty Pavla DVOŘÁKA (zveřejňujeme bez redakční úpravy):

V kopcovitém Vimperku je tento „způsob zimy“ v 700tech metrech výšky docela běžný.

Městské služby jely naplno, není možné vše udělat do pár minut. Zvládlo se to v rozumných časech i někde díky pomoci řady občanů. Plán údržby byl dodržen všude. Díky.

Rozumný obyvatel s tím ve Vimperku musí počítat. Všichni přece ví, že opatrnost, správná obuv, časování pohybu atd. pomáhá. Výstrahy, co dostáváme na město z hydrometeorologického ústavu a dostávají je složky vedení městských služeb, jsou i na webu města. Je to pro nás spoluobčany přesnější. Třeba dnes jely sypače služeb města od 2 hodin ráno, kdy byl mráz. A byly stížnosti, že lidi na sídlišti budíme… V 7 ráno pršelo při plus 3 stupních a v 13 hodin bylo – 1. Solilo se někde 2 i 3krát.. Město udělá, co udělat může. Díky za pomoc.

 

(red)

Informovali jsme:

POHLEDEM ČTENÁŘŮ: Pondělní ranní a časně dopolední klouzačka na chodnících a ulicích města

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře