NEDĚLNÍ GLOSÁŘ: Vážně i nevážně o událostech a lidech s nimi spojenými...

NEDĚLNÍ GLOSÁŘ: Vážně i nevážně o událostech a lidech s nimi spojenými v týdnu, jehož konec nastává

 

Zprávou číslo jedna je ta, že máme v pořadí 12. předsedu 14. vlády od roku 1993. Jmenuje se Babiš a jeho příjmení má 5 písmen, což ho předurčuje k zápisu do historie. Jak by také ne, po velikánech jménem Klaus, Zeman, Gross nebo Nečas! Jen je otázka, jakým to bude písmem.

A premiérovat začal Babiš pěkně zostra. Na nultém jednání se s ministry dohodl, že se zvýší důchody. Tomu tleskám. Pak ale taky řekl, že se budou rušit malé porodnice a stavět nová vězení. To už jsem zbystřil. A pochopil. Porodnice už premiér potřebovat asi nebude.

Sněmovna nezasedala a tak měl Senát svých patnáct minut slávy. Jako obvykle je nevyužil. Zákaz kouření v hospodách se nezměkčí a Senát dokázal, že není pojistkou demokracie, ale Sněmovny.

Na konci minulého týdne spadla Dolínkovi lávka v Tróji a celé ČSSD preference. A socani se už několik dnů ptají, jak to, že spadlo něco, co spadnout nemělo.

Jestli on za to nemůže ten bobr evropský! Prý se mu nyní v Praze mimořádně daří. A úplně klidně se vsadím, že nás za pár dnů začne vedení Prahy přesvědčovat, že se bobr proti všem očekáváním pustil do betonu, a vedení ČSSD, že bobři, najatí vnitrostranickou opozicí, nahlodali důvěru voličů v sociální demokracii.

Od bobra evropského k americkému bizonu. Prezident Trump se rozhodl prohlásit Jeruzalém za hlavní město Izraele. Spustil tím obrovský povyk a palestinskou intifádu. Mohlo ale být hůř. Jen si představte, kdyby se přeřekl a hlavním městem České republiky prohlásil tu zatáčku před Vídní, jak jen se jmenuje, jo, Brno!

V Letech je veselo. V těch u Písku, kde se bude vykupovat vepřín za skoro půl miliardy a za dalších sto miliónů se bude spřátelenými firmami demolovat. Do sebe se ale nepustili zastánci a odpůrci tohoto nápadu, ale majitelé vepřína! Už minule jsem psal, že plány imperialistů zhatí naši vepři boubelatí. Že to bude taková domácí zabijačka, to jsem ale nečekal.

Guvernér České národní banky Rusnok má jasno: čekají nás prý tučná léta. Jestli on něco neví o té zabijačce v Letech!

 

Jiří ZIMOLA, bývalý hejtman Jihočeského kraje, nyní pracuje v oddělení vnějších vztahů Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích

(10. prosince 2017)

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře